Зміст

Українці зможуть поскаржитися на забруднення до Держпродспоживслужби через Saveecobot

22.02.2021

Original 1 1 Відповідний функціонал презентували 17 лютого ГО «SaveDnipro», Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, керівники Держпродспоживслужби, Державної екологічної інспекції України та Державної інспекції з питань праці.

    У 2020 році Держпродспоживслужба 1050 разів відмовила у видачі дозволів на викиди в повітря. Також фахівці ДПСС минулого року виявили 163 випадки перевищення гігієнічних регламентів атмосферного повітря. При дослідженні проб повітря в закритих приміщеннях відхилення встановлено у 355 випадках.

   SaveEcoBot – це єдиний в Україні екологічний чат-бот, який поєднує дані про забруднення, забруднювачів та інструменти захисту довкілля. Він включає в себе чат-боти у Telegram, RakutenViberта FacebookMessengerі мапу забруднення атмосферного повітря. Дані про якість повітря в Україні збираються зі всіх наявних станцій моніторингу якості повітря – державних, громадських, комерційних. SaveEcoBotагрегує всю наявну в Україні екологічну інформацію про забруднювачів, яка зберігається і передається онлайн.

Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства та погоджує видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами на основі відповідних норм, які встановлюють гранично допустимі та безпечні концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць.

Джерело: https://dpss.gov.ua/