Зміст

 
УКРАЇНА
Первозванівська сільська рада
Кропивницького району
Кіровоградської області
ХLІ СЕСІЯ VIII СКЛИКАННЯ
РІШЕННЯ
21/06/2024 с. Первозванівка № 2563
Про внесення змін до Регламенту Первозванівської сільської ради восьмого скликання

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування» від 22.022024 року № 3590-ІХ, пункту 1 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни до Регламенту Первозванівської сільської ради восьмого скликання, а саме:
    • статтю 4. Розділу І доповнити пунктами 9 і 10 такого змісту:

«9. Пленарне засідання ради транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

{Абзац перший пункту дев’ятого статті 4 (в частині проведення трансляцій) набирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні}

Пленарне засідання ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до цього Закону, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.

  1. Під час сесії ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.»

1.2 пункти 4 і 7 статті 15 підрозділу 3 Розділу ІІ викласти в такій редакції:

«4. Засідання постійної комісії скликається в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії.

Засідання постійної комісії транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу та підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням та оприлюдненням відеозапису засідання на умовах і в порядку, визначених пунктом 9 статті 4 Розділу І.

Абзац другий пункту чотири (в частині проведення трансляцій) набирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні}

  1. Рішення комісії, що ухвалюються у вигляді висновків та рекомендацій, приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії.»

1.3 підпункт 6 пункту 2 статті 19 підрозділу 3 Розділу ІІ викласти в такій редакції:

«6) результати поіменного голосування по кожному з рішень.»

1.4 пункт 5 статті 19 підрозділу 3 Розділу ІІ доповнити абзацом другим такого змісту:

«Протоколи засідань комісії є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”.»

1.5 пункти 1, 4 і 6 статті 83 підрозділу 14 Розділу ІІІ викласти в такій редакції:

«1. Протокол засідання ради є офіційним документом, що підтверджує процес обговорення та прийняття рішення радою.

  1. Відеозаписи засідання зберігаються не менше п’яти років на електронних носіях або інтернет-ресурсах. Розпорядником цієї інформації є сільська рада.
  2. Відеозаписи та протоколи засідань ради надаються депутатам ради для ознайомлення за їх зверненням.»

  1. Статтю 82 підрозділу 14 Розділу ІІІ виключити.

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики, законності, діяльності ради, депутатської етики, регуляторної політики, регламенту, регулювання земельних відносин, містобудування, комунальної власності, промисловості, будівництва, транспорту, енергетики, зв’язку, сфери послуг та житлово-комунального господарства.
Сільський голова Прасковія МУДРАК